SFO tilbud 2022/23

​ Floorball til alle SFO’er i kommunen ​

12. august 2022

Helsingør Floorball Team har indgået en udviklingsaftale med Helsingør Kommune, der vil resultere i floorballforløb i løbet af hele skoleåret målrettet alle SFO’er i kommunen. 

Den seneste sæson har Helsingør Floorball Team arbejdet hen imod at opkvalificerer børne- og ungdomsarbejdet – en forening der nu tæller 14 hold med mere end 200 spillere efter mange års vækst. Arbejdet betyder bl.a. at klubben nu har indgået en aftale med floorballtræner Michael Kongbak fra konsulentvirksomheden Kongsbak & Jonasson og Helsingør kommune om udviklingsprojektet. Dette ekstraordinære idrætstiltag er blevet muligt via et tilskud fra DGI/DIF’s Foreningspulje.

- I dette skoleår betyder det, at vi kan tilbyde floorballforløb på samtlige SFO´er i kommunen fortæller floorballforeningens formand Nanna Borup Johansen.  - Vi vil meget gerne præsentere floorball-sporten for børn i 6-9 års alderen, da den er sjov og motiverende og den giver af masser af fysisk og motorisk udvikling for børnene, siger Nanna Borup Jensen og fortsætter: samtidig lægger vi stor vægt på at skabe et rummeligt klubmiljø som med pædagogiske metoder skaber et børnetilbud som bygger på fællesskaber, trivsel og en masse sjov og glæde.

- Vi har et godt samarbejde med Helsingør kommune og vi har mange sammenfaldende mål som bl.a. handler om at skabe et alsidigt og bæredygtigt børne- og ungdoms idrætstilbud i kommunen, oplyser Nanna Borup Johansen

- Vi har valgt at starte samarbejdet med Michael Kongsbak, da vi her både kan få den faglige pædagogiske viden, sammen med de floorball-faglige kompetencer. Med godt 20 års erfaring både inden for det pædagogiske felt og fra floorballverdenen som spiller, træner og instruktør, mener vi at det er et godt match til opgaven, fortæller formanden.

Flere planer på vej
- Ud over forløbene i kommunens SFO´er er der allerede planer om aktivitet sammen med skoler, daginstitutioner, tilbud til unge arbejdssøgende og ikke mindst Helsingør Elite Akademi, fortæller Nanna Borup Johansen.  - Derudover fortsætter vi opkvalificeringen af vores trænere i klubben og nye trænere, således at vi er parate til at modtage de børn, der har lyst til at spille endnu mere floorball. Ambitionen er at gøre Helsingør Floorball Team til et aktiv i nærmiljøet i Helsingør, både som en partner i det sociale arbejde, som en attraktiv idrætsforening i valget af fritidsaktiviteter og som eliteklub både på regionalt som på nationalt plan, slutter formanden.

Næste skridt

SFO’erne er blevet kontaktet omkring initiativet før sommerferien, og der er blevet lavet aftaler med stort set alle SFO'er i kommunen. Man er allerede nu velkommen til at kontakte foreningen via hftformand@gmail.com,  hvis man er nysgerrig på, hvad idrætsgrenen med stav og bold kan give af gode oplevelser. Helsingør Floorball Team har været på banen i over 30 år og der trænes i Helsingør og Espergærde, hvor der er hold fra tumlingestadiet fra 2-6 år og helt op til mænd, der er plus 60 år.