Klubnyheder

Download ny folder: "Motionsfloorball" ( med fotos fra HFT)

6. december 2015, 20.09


DGI og Dansk Floorball Union arbejder i fællesskab for at få flere danskere til at dyrke motion. En af de idrætsgrene som de satser på skal gøre dette er...floorball!

Der tilføjes derfor floorballudviklingen et større millionbeløb over de kommende år. En aktivitet er udviklingen af en folder på 36 sider, der giver tips og tricks til opstart af Motionsfloorball. Det er faktisk en ganske god publikation, der med videnskabelig baggrund dokumenterer at floorball er sundhedsfremmende :-)

Som en lille fodnote har vi i Helsingør Floorball Team bidraget med fotos, så på siden 9 er der et glimt fra vores TræningsCup i november og på side 31 ses HFT Ladies i aktion til AftenCup.

Download folderen her (1,6 MB).
Læs mere nedenfor hvor der også er link til hvor man kan købe en printudgave af folderen.MotionsFloorball – et medrivende idrætskoncept med dokumenteret sundhedseffekt
Baseret på forskning fra Center for Holdspil og Sundhed, Københavns Universitet - udviklet i samarbejde med Dansk Floorball Union.

Jacob Vorup og Kåre Seidelin. ’MotionsFloorball – et medrivende idrætskoncept med dokumenteret sundhedseffekt’. Dansk Floorball Union; 2015. 36 s., ill. ISBN 9788799831241 (TRYK). ISBN 9788799831258 (PDF).

Køb Bog (hæftet; 36 sider ill.) – eller gratis download: http://www.copenhagenfloorballcenter.dk/undervisningsmateriale/

MotionsFloorball er et forskningsbaseret idrætskoncept med dokumenteret sundhedseffekt. MotionsFloorball er let at komme i gang med og kan spilles af alle - uanset forudgående erfaring med floorball. MotionsFloorball handler om sund og effektiv motion i en uformel ramme, hvor fællesskab og gode oplevelser vægtes højt.

MotionsFloorball er målrettet:

* Idrætsforeninger.

* Interesseorganisationer.

* Virksomheder.

* Kommunale forvaltninger.

Da MotionsFloorball spilles på små baner, kræver det kun et almindelig lokale, lidt udstyr og en håndfuld deltagere for at tanke kan blive til handling. Uanset hvor du vil spille MotionsFloorball, kan du med hjælp fra denne drejebog let komme i gang – med garanti for højt humør på banen og sved på panden.


Emner
Floorball i nye rammer, Rekruttering, Det praktiske, MotionsFloorball – trin for trin, Spilleregler, Spillerne og banen, Sådan tilrettelægger du MotionsFloorball, Organisering af hold, Træningsmængde og progression, Opvarmning, 10 gode råd der mindsker risiko for skader, Niveauforskel – differentiering eller integrering?, Fortsættelse – lysten til mere floorball, Kommunikation, Fællesskab, Praktiske forhold, MotionsFloorball for alle, Forskning: MotionsFloorball er sundt og danner fællesskaber, Deltagerne får pulsen op, MotionsFloorball booster sundheden, MotionsFloorball giver motivation, sammenhold og større livskvalitet, Nu skal bolden trille, Om forfatterne, Referencer.

Foto: Bo Kousgaard, Mikal Schlosser, Jens Albagaard, Jacob Vorup, Kåre Seidelin, Franz Veisig.
Tak til: Forsøgsdeltagerne, Floorballklubben Holbæk Bombers, Boldklubben Skjold.

Faglig sparring: Michael Milo Jørgensen, udviklingskonsulent, Dansk Floorball Union. Bettina Dalgaard Güleryüz, leder af idrætsafdelingen, DGI Storkøbenhavn. Malte Nejst Larsen, ph.d. studerende, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.


Find også materialet her
Materialeplatformen® Din samlede indgang til læringsressourcer.
www.materialeplatform.emu.dk
Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706