Klubnyheder

​Svensk floorball til Danmark – og modsat!

18. november 2015, 22.16

Historisk floorballsamarbejde skaber sportslig udvikling over Øresund

Floorballudviklingen over Øresund har vind i sejlene. Første nyhed er, at Helsingør Floorball Team den 30. Januar 2016 bliver værter for et opgør i den svenske superliga. FC Helsingborgs hjemmekamp mod Pixbo fra Göteborg flyttes til Helsingør Hallen og op mod 1.500 tilskuere forventes at skabe en perfekt ramme for en intens kamp. Samme formiddag vil Rungsted-Hørsholm Floorball Klub og Helsingør Floorball Team i fællesskab afholde to store ungdomsstævner i Helsingørhallerne med op mod 400 aktive børn og unge i alderen 9-17 år.

Helsingør FT var vært første gang for svensk superliga i marts 2015 og formåede at trække over 1.300 tilskuere til hvad der endte som en gyserkamp idet FC Helsingborg var bagud hele kampen, men alligevel formåede at kæmpe sig til en 5-4 sejr i overtid.

Dansk floorball til Sverige
Nu tages samarbejdet Øresundssamarbejdet i en ny interessant retning, idet de to nordsjællandske klubber skal afvikle deres interne kamp i den danske 1. division på svensk grund. Det sker lørdag den 13. februar 2016, hvor Helsingør Floorball Team og Rungsted-Hørsholm Floorball Klub spiller opvarmningskamp til FC Helsingborgs superligahjemmekamp. Kampen spilles i den nye multihal Helsingborg Arena, hvor der er plads til mere end 4.000 tilskuere og fx huser melodi grand prix og lignende events.

Historisk med dansk divisionskamp i Sverige
- Det er en historisk begivenhed, at dansk floorball spiller i udlandet – fortæller en henrykt formand for Helsingør FT Jan Hammer. - Det at få lov til at spille i Helsingborg Arena bliver en kæmpe oplevelse for såvel spillerne som for de forhåbentlig mange tilskuere, der vil benytte lejligheden til at tage med og se dansk kamp efterfulgt af svensk elitekamp. Dette initiativ understreger dybden af det samarbejde vi i Helsingør Floorball Team har med FC Helsingborg, siger Jan Hammer. - For os har det været helt naturligt, at den kamp vi vil flytte til Sverige skal være lokalopgøret mod Rungsted-Hørsholm Floorball Klub. Vores samarbejde med lokalrivalerne er nemlig under stadig udvikling, og jeg tror på, at det bliver endnu tættere og endnu mere givtigt for begge foreninger fremover ” slutter formanden optimistisk.

Dødsfjender - og venner
- Det bliver en kæmpe oplevelse og understreger hvad samarbejde og frivilligt foreningsarbejde kan føre til istemmer formanden for Rungsted-Hørsholms formand Stephan Grey. - Vi har de seneste år intensiveret samarbejdet med Helsingør FT - og selvom vi er ”dødsfjender” på banen, så formår vi at skabe store ting sammen og tænke hinanden ind i en fælles udvikling. Det tegner lovende for fremtiden, slutter Stephan Grey.

Løbende opdatering
Alle idræts-/floorballinteresserede bør derfor reservere to datoer allerede nu: Først 30. januar 2016, når Sverige kommer til Danmark. Og derefter 13. februar når Danmark tager til Sverige.
Besøg eventwebsitet, der løbende opdateres: www.floorballhelsingor.dk

Download fotos
3 fotos fra FC Helsingborgs kamp i Helsingør, marts 2015 og 2 fotos fra FC Helsingbords hjemmebane, Helsingborg Arena.
https://app.box.com/s/cwqilisyo6ghj8kq0vjxr68zth2yhxts . Andre fotos: http://www.floorballhelsingor.dk/download

Værd at vide
Event website for dansk/svenske initiativer: www.floorballhelsingor.dk
Helsingør FT på Facebook: https://www.facebook.com/HelsingorFloorball
Rungsted-Hørshom: http://rungstedhorsholmfloorball.com
Helsingborg Arena: http://www.hbgarena.se
Stillingen i 1. division: http://minidraet.dgi.dk/forening/1836200/Hold/87975

Kort om Helsingør Floorball Team: Floorball i forening siden 1989. I dag 125 medlemmer fordelt på 8 hold. Herreholdet spiller i 1. division.
Kort om Rungsted-Hørsholm Floorball Klub: Stiftet i 1994,157 medlemmer for delt på 10 hold, der spiller i spiller i Rungstedhallen og Hørsholmhallen. Herreholdet spiller i 1. division.

Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706