Klubnyheder

Mænd 60 Plus: Seniorer blev floorballmestre!

12.05.2019

Holdet bestod af Bjarne Thanning, Chris Donkin, Poul Anthonsen, Bjørn Nilsson, Otto Winterskov og Ken Jensen


Floorballsporten har udviklet sig kolossalt i de 30 år, hvor det er blevet dyrket i forening. Når der bringes resultater er det normalt med fokus på de “unge” herrer og på damefloorballen. Denne gang er det dog seniorerne fra Helsingør Floorball Teams 60 plus mænd, der trækker overskrifter. Holdet har netop vundet det uofficielle DM i MotionsFloorball i Valby - og der skulle hele 7 kampe til før titlen var i hus. Yngste spiller er 63 år, mens den mest livserfarne er 71 år. 

Resultatet er det synlig bevis på en imponerende sportslig fremgang forankring i et foreningsliv, der har blomstret gennem længere tid på "60plus-fronten". Historien om etableringen af et hold for mænd over 60 år er en solstrålehistorie. Hver uge bringer floorballsporten i Helsingør 25 mænd mellem 60 og 73 år på banen, og de kæmper som gjaldt det livet! Og det gør det måske også. For idræt med høj puls giver livsglæde og øget sundhed - og det er dokumenteret.

Forskningsprojekt gav startsskuddet

For godt 3 år siden blev holdet etableret som en udløber af et forskningsprojekt, hvor Center for Holdsport og Sundhed på Københavns Universitet havde sat sig for at teste effekten af MotionsFloorball. I den udgave spilles der 4 mod 4 på en 20 x 10 meter bane. Det giver masser af bevægelse og boldberøring - og det giver engagement og høj puls. Intervaltræning med et smil. Chris Donkin og Birthe Winterskov fra Helsingør Floorball Team spredte budskabet og 15 mænd dukkede op til et 12 ugers forløb med 2 x 1 times ugentlig træning. Københavns Universitet stod klar med måleudstyr og gennemførte en opslidende Yoyo-test, hvor man løber indtil udmattelse. Resultatet blev at konditesten til første og sidste træning viste en gennemsnitlig fremgang på 34 procent! Men fremfor alt var effekten øget livsglæde og et godt kammeratskab. Forsøget blev startskuddet til mere floorball, og i dag er der 25 mænd på holdet som træner i Snekkerstenhallen og i sportshallen på Skolen ved Gurrevej. Der er fortsat en stav klar, hvis flere vil på banen uanset om de kender idrætsgrenen, og Helsingør Floorball Teams hjemmeside viser vejen der til.

Fra vugge til grav
I januar 2019 var det så de lidt ældre motionskvinde, der fik deres eget hold. Holdet hedder "MotionsFloorball-kvinder 40-70 år", og det har allerede trukket 15 kvinder til Snekkerstenhallen, så nu er der faktisk spillemulighed fra vugge til grav.

- Franz Veisig


Læs tidligere artikel om 60 plus

Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706