Klubnyheder

U13: Hård, lærerig og sjov tur til GothiaCup i Sverige

6. januar 2019, 15.51 En tur til Gøteborg stod det for Helsingørs U13 hold, kort efter det nye år var blevet skudt i gang. Som udgangspunkt stod det til 4 dage, fyldt med floorball, sammenhold og leg. Turneringen i Gøteborg, er verdens største ungdomsturnering, for både piger og drenge. Der er op til 469 tilmeldte hold, fra 7 forskellige nationer! På 4 dage, bliver der spillet 1.434 kampe på 25 baner.

Starten på turen blev noget vippende, eftersom vinden var stærk og kom oppe fra nord, hvilket påvirkede færgeturen. Første kamp skulle allerede spilles torsdag morgen den 3 januar, så får ikke at tage af sted midt om natten, blev der allerede taget hul på turen, dagen forinden. Drengene fra Helsingør var med i en 5 mands gruppe, hvori alle modstandere var fra Sverige.


Første dag bød på 3 kampe. Den indledende kamp skulle allerede spilles kl. 09:20 imod Lindås Rasta, i en hal som lå ca. 30 minutter væk fra skolen. Kampen bød på hård fight fra drengene, som især i starten holdte de svenskere spillere fra fadet. Desværre var de for stor en mundfuld og kampen blev tabt 8-1. Én hård start på turneringen, men det fik ikke drengene slået ud af kurs. Derfra skulle vi have noget frokost, hvortil turen gik videre til en ny hal. Hallen var større end den forrige med 3 baner i forhold til 1 bane, som den forrige havde. Dette betød også væsentlig flere tilskuere, som kunne gøre kampene lidt sjovere for drengene. Næste kamp blev spillet 14:20 imod Båstad. Kampen blev desværre tabt 6-1, hvor Gustav fik scoret et rigtigt flot mål ved et frislag. Selvom kampen blev tabt med cifrene 6-1, stod vi tilbage med en følelse, at vi godt kunne have vundet kampen på en bedre dag. Vi holdte ikke spillet enkelt, talte ikke sammen, lavede mange driblinger og varmede bolden for meget. Dagens sidste kamp skulle spilles kl. 18 imod Bergs IK. Allerede forinden vidste vi, at kampen skulle blive dagens hårdeste. Dette skyldes, at de havde vundet 7-2 over Båstad som vi havde tabt til 6-1. Derfor blev kampen til at vi skulle vise noget vilje til at løbe for hinanden, bruge kroppen og generelt vise en fighter mentalitet. Trods alt, en kamp hvor vi intet havde at tabe. Selvom kampen blev tabt 11-0, så var det dagens bedste kamp. Drengene roste og bakkede op om hinanden i stedet for at give en mindre ”sviner”. Derudover viste de en masse vildskab og fight.


Fredagen bød på én enkelt kamp, som først skulle spilles kl. 21:20. Det gav mulighed for mere søvn og mulighed for andre aktiviteter end floorball. Herpå bød fredag formiddag på en tur i svømmehallen, samt en tur i ”klubbhuset”, hvor der blev solgt alverdens floorballudstyr. Om eftermiddagen kig turen til Laserdome. For dem som ikke kender til laserdome, så er det spil hvor du løber rundt i en bane og skyder hinanden med laserpistoler. Dejligt at få et pust væk fra floorball spillet, hvor tankerne kunne gå på meget andet. 


Sidst på dagen kom dagens- og gruppespillets sidste kamp, som blev imod svenskerne fra Malmø. Malmø havde forinden også tabt stort imod Berg IK med nogenlunde samme cifre som os, så derfor vidste vi, at det ikke var umuligt. Kampen blev også utroligt spændende. Starten blev desværre lidt op ad bakke, eftersom Phillip fik en klar 5 minutters udvisning for hårdt spil imod banden. Drengene kæmpede bravt og viste flot spil i undertal, med heri et skud på overlæggeren. Desværre scorede Malmø 30 sekunder før at udvisningen var færdig. På trods af den hårde start, virkede det positivt på drengene. Når vi næsten fik lukket dem ned i 5 minutter i undertal, så var mulighederne gode! Ganske rigtigt, så kom vi foran 2-1 efter 2 flotte mål. Selvom vi kæmpede bravt, så kom svenskerne tilbage i kampen på 2-2 blot cirka 3 minutter før tid. Heri viste gejsten sig rigtig. Især må jeg rose Baltazar som sagde: ”når.... Jamen så må vi da bare  score igen!”. Og rigtigt, ja...... Ingen ringere end Baltazar scorede 30-40 sekunder før tid til kampens resultat på 3-2. En tiltrængt sejr, som blev fejret som om vi havde vundet turneringen. Grunden til at vi vandt var, at vi gjorde alt det, som vi ikke gjorde i de forrige kampe. Vi løb for hinanden, holdte spillet enkelt og talte sammen inde på banen. Dertil en ros til forældrene, som fulgte med hjemmefra. Herligt med opbakning, omend det er fysisk eller virtuelt.

Selvom vi vandt kampen, så endte vi på sidstepladsen i gruppespillet, hvilket betød at vi skulle spille kl. 08 dagen efter. Dette var særligt hårdt, eftersom vi først var hjemme sent kl. 23:30. Næste dags kamp skulle blive imod Pitbull fra Tjekkiet. Ét hold som lige så også var endt på en 5. plads og med sejren i bagagen var troen på sejr stod i blandt drengene. Desværre var drengene ikke rigtig til stede i kampen og vi tabte 0-7. Vi virkede trætte og uoplagte. Formentlig var skylden den manglende søvn som gjorde udslaget. Fra trænerbænken var det ikke fordi vi var væsentlig dårligere end det andet hold, men fordi vi lavede mange personlige fejl. En brat afslutning på turneringen som gjorde, at vi tog hjem én dag før tid. På trods af det, som kom humøret højt igen på vejen hjem.


En herlig tur i det svenske, som bliver en opvarmning til landsstævnet i Frederikshavn. Vi har dertil fået en masse ting med i bagagen som vi skal hjem og arbejde med. Allerede mandag den 7. januar 2019 er der træning igen, som starter med en blid omgang fysisk træning, så spillerne kan komme lidt af med alt slikket fra turen.

Næste kamp er lørdag den 19.01 kl. 10:30 mod Benløse på hjemmebane.

- Referat af Claes Conradsen

http://gothiainnebandycup.se/e...Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706