Klubnyheder

Turbulent floorballuge gav nederlag og sejr

25.11.2018

Man-of-the-match Jan Hammer leverede en fejlfri indsats mod Rungsted-Hørsholm og bidrag dermed til 2-1 sejren.

 

Helsingør Floorball Team var i aktion to gange på udebane, da man i den forgangne skulle forsøge at komme væk fra sidstepladsen i den meget tætte 1. division øst. Det lykkedes - omend ikke uden problemer, da Helsingør mandag aften måtte indkassere et skuffende 4-3 overtidsnederlag i Herlev, men fredag hev endnu en tiltrængt sejr over lokalrivalerne fra Rungsted på 2-1.

 

Det var ellers et slukøret Helsingør-hold, der måtte drage fra Herlev-hallen mandag aften med bare det ene point efter resultatet 3-3 i ordinær tid. Gæsterne havde igennem størstedelen af kampen domineret i spil og chancer og sendt skud efter skud i mod en meget velspillende keeper i Herlev-målet. Da hjemmeholdet samtidig udnyttede stort set alle chancer den anden vej, skulle man helt frem til sidste halvdel af 3. periode før Helsingør første gang kom foran i kampen. På to hurtige skift bragte Jonas Hviid først balance i regnskabet med scoring til 2-2 og kort efter var spillende træner Jesper Frank Christensen på pletten med sin anden scoring til stillingen 3-2, og nu det lugtede for alvor at sejr. Desværre glippede koncentrationen i slutminutterne og Herlev fik ikke bare udlignet – og dermed sendt kampen i overtid – men bare 13 sekunder inde i 3. periode havde hjemmeholdet sikret sig ekstrapointet på en løs kontrachance.

 

Det ærgerlige nederlag skulle forsøgt revancheres fredag aften, hvor Rungsted-Hørsholm tog imod i sæsonens andet indbyrdes opgør imellem de to lokalrivaler. Optakten til kampen blev desværre temmelig turbulent, da en byge af afbud væltede ind hos gæsternes træner, som måtte have fat i de yderste reserver på holdlisten for at mønstre 2 startende kæder. Med et par uprøvede formationer og en noget højere gennemsnitsalder end normalt var det forventet, at Rungsted ville lægge pres på udeholdet. Dette skulle imidlertid ikke blive tilfældet, og kampen kom derfor til at forløbe i et efter førstedivisions-standard temmelig adstadigt tempo, hvilket passede Helsingør-holdet glimrende.

 

Rungsted bed dog først fra sig med en scoring efter et frislag midtvejs i 2. periode, men der var forud for de sidste tyve minutter stadig fuld tiltro hos gæsternes spillere på, at kampen kunne vendes. Et par omrokeringer i Helsingør-formationerne gav en klart bedre offensiv balance og det blev da også til de 2 vigtige scoringer. Først stemplede Jonas Hviid for anden kamp i træk ind med en vigtig udligning, da han kanonerede bolden i kassen fra midten af banen, og kort efter var det Michael Kock, som med et lækkert signature-move sendte bolden ind bag Rungsted-keeperen på et kynisk håndledsskud.

 

Rungsted kom aldrig rigtig tæt på udligningen og derfor kunne Helsingør tage 3 point efter en lavt-scorende affære. Således høstede Helsingør 4 point og har i november hentet 7 point af 9 mulige primært takket være en forbilledlig defensiv organisation og disciplin, der blot for lukket 5 mål ind i 3 kampe. Det var da også i den defensive ende af banen af kampens spiller skulle findes i begge opgør. Allan Rasmussen blev kåret som Man-of-the-Match i Herlev-kampen efter en stærk indsats, og i fredagens opgør var det tilbagevendte Jan Hammer som leverede intet mindre end en fejlfri kamp fra sin back-position og holdt de meget yngre Rungstedspillere fra fadet igennem 60 minutter.

 

Til gengæld har offensiven efterladt meget at ønske over den sidste måned med et næsten tilsvarende anæmisk gennemsnit på bare 3 mål per kamp. Det skal der uden tvivl laves om på, hvis man vil gøre sig forventninger om point imod de 2 tophold Hafnia og Lyngby, som udgør Helsingørs modstandere i de sidste 2 kampe før julepausen.  

 Referat af: Jesper Frank Christensen, Foto: Franz Veisig

 

Herlev FC – Helsingør FT: 4-3 (SV) (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Point HFT:

Jesper Frank Christensen 2+0

Adam Wållringer 0+2

Jonas Hviid 1+0

Jon Precht-Sparre 0+1

 

Udvisninger HFT:

Adam Wållringer 2 min

 

Man-of-the-Match: Allan Rasmussen

 

Rungsted-Hørsholm FK – Helsingør FT: 1-2 (0-0, 1.0, 0-2)

Point for HFT:

Jonas Hviid 1+0

Michael Kock 1+0

Bjarke Winterskov 0+1

Jesper Frank Christensen 0+1

 

Udvisninger HFT:

Ingen

 

Man-of-the-Match: Jan Hammer

 

Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706