Klubnyheder

Sæsonoptakt 1. division: Coach ser frem til en spændende sæson

12. september 2018, 21.34

 

Helsingør Floorball Team indleder torsdag aften sæsonen mod Vallensbæk Floorball i 1. division.  H1-træner Jesper Frank Christensen fortæller her om sine forventningerne for Helsingør – og konkurrenterne – til den nye sæson.

 

Hvad har været den største udfordring i forbindelse med nedrykning fra liga til 1. division?

Vi har længe vidst, at’ liga-eventyret’ ville være endestationen for en række af holdet bærende profiler og dette kombineret med en række alvorlige skader har efterladt en yderst decimeret førsteholdstrup. I det lidt større perspektiv lider vi i Helsingør – som mange andre danske floorballklubber – af ”huller” i rekrutteringsgrundlaget. Vi kan således kun i meget begrænset omfang supplere truppen fra ungdomssiden, men eksperimenterer i stedet for med et nyt herre-senior setup, hvor vi har integreret H1- og H2-holdene i en samlet trup på 20-25 spillere. Vores primære formål med denne konstruktion er at skabe nogle seriøse, men frem for alt motiverende og sjove floorball træninger for klubbens herrespillere, som gerne vil udvikle sig.

 

Den mere langsigtede vision er at etablere os i 1. division med et hold bestående af egne spillere og med en markant lavere gennemsnitsalder end tidligere. HFTs yngre junior-årgange består af rigtig mange dygtige talenter, som inden for en 3-5-årig periode vil kunne forstærke seniorholdene. Det er således ambitionen at skabe et stærkt udviklende seniortræningsmiljø og en dygtig stamme af seniorspillere, som er klar til en kæmpe med om oprykning til floorball-ligaen, når disse ungdomsårgange bliver modne til seniorfloorball.

 

Hvordan ser 1.divisions-truppen ud til den kommende sæson?  

Truppen til den kommende sæson er nok den mest uprøvede, men også en af de mest spændende, jeg har arbejdet med i min tid i Helsingør. Der skiftet totalt ud i den stamme af spillere, som har båret holdet de sidste 4-5 år. Allerede sidste år måtte rutinerede Jonas Hviid og Michael Kock skrue ned for floorball-ambitionerne, og forventes heller ikke at blive en del af 1.divisionsholdet i år. Emil Spanggaard er vendt tilbage til Herlev og vores svenske indpisker Niklas Wensmark holder floorball-pause. Nicolai Hammer fortsætter (med stor opbakning herfra) liga-karrieren i Rødovre, og endelige må vi desværre – minimum for indeværende sæson – se bort fra Nicolai Bech og Morten Ketelsen, som begge pådrog sig alvorlige knæskader i foråret.

 

På positivsiden er der comeback til Jens Stigaard, som endelig er tilbage efter sin svære knæskade, og til Thobias Munksgaard, som har genfundet motivationen. Og så suppleres truppen op af Allan Rasmussen, Martin Voss og Lucas Løbel, der for første gang skal prøve kræfter med 1. division.

 

Den første del af opstarten har for mig især handlet om at forventningsafstemme de nye roller, som stort set hele truppen skal ind og løfte. Vi skal sammenspille helt nye formationer, som i sagens natur bliver bygget op om nogle andre kvaliteter end hidtil. Vi kommer hverken til at være halvt eller helt flyvefærdige når sæsonen starter, men jeg synes, vi har et rigtig spændende fundament, som bliver sjovt at følge i år.

 

Hvad er ambitionen og målsætningen for den kommende sæson?

Selv om det er en kedelig cliche, vil jeg sige, at lige nu processen vigtigere end resultaterne. Da vi spillede for oprykning til ligaen var vi storfavoritter i de fleste kampe, og skulle stort set kun fokusere på vores offensive spil. I modsætning har vi over de sidste 2 sæsoner stort set forsøgt bare at overleve i mange kampe i ligaen, og tilmed skiftet en stor del af truppen ud. Mange nye og uprøvede spillere skal ind og finde sig til rette, men det bliver også mod modstanderen på et – med al respekt – lavere niveau. Jeg tror, vi vil se nogle Helsingør-spillere der udvikler sig markant henover sæsonen og forhåbentlig finder vi den rette balance i forhold til udvikling og resultater.

 

Kan du sætte nogle ord på modstanderne i årets 1. division – hvad kan vi forvente?

Først og fremmest ser 1. division stærkere og mere spændende ud, end da vi rykkede op for 2 år siden, og holdene slog hinanden på kryds og tværs i den forgangne sæson. Det er altid svært at vide om placeringen fra sidste års 1. division bliver et udtryk for niveauet i år, men det stemmer ganske godt overens med min umiddelbare vurdering af styrkeforholdet mellem vores 7 modstandere.

 

Hafnia FC

Selv om gennemsnitsalderen må være blandt de højeste i dansk floorball, kan Amagerkanerne ikke løbe fra favoritværdigheden til serie-sejren i årets 1. division. Ført an af (G.O.A.T.) Jesper Schow, der rundede 100 point med et snit på over 6 point per kamp sidste år, samt flere tidligere ligaprofiler udgør Hafnia-mandskabet en sammentømret enhed med et spilkoncept, der fuldstændig sidder på rygraden efter en menneskealder (for nogle af HFT spillerne i hvert fald) med den samme grundstamme af spillere. Det bliver tju-bang offensivt, og alle hold kan få ørene i mål-maskinen, hvis ikke disciplinen fastholdes. Jeg ser frem til igen at krydse klinger med

 

Vallensbæk Floorball

Det bliver for mig personligt et spændende gensyn efter et par års fravær med hvad, der i en årrække kunne betegnes som en heksekedel, når Pilehaveskolen dannede rammen for fredags byturs-opvarmning for det meste af Vestegnen i form af floorballkamp og store mængder fermenteret kulhydrat. Helt så hektisk har VF-dome ikke været de seneste år, men VF ligner alligevel førsteudfordreren til Hafnia om 1.pladsen i rækken. Det grønblusede mandskab besidder – ligesom Hafnia – en række tidligere liga-spillere og DM-guldvindere, som holder højt niveau, og VF har alle dage været kendt som en kriger-mandskab, der slås til det sidste. Nøglen til sejr over Vallensbæk er en kombination af at stække førnævnte profiler, hvor især Nicolaj Jensen skudafvikling er i særklasse, og ellers prøve at få de til tider lidt iltre VF-temperamenter til at fokusere på andet end spillet på banen.

 

Lyngby Floorball Forening

Helsingør havde fornøjelsen af at møde ”naboerne” i årets pokalturnering – en kamp der sluttede med en Lyngby-sejr på 4-2. Kampen blev et meget godt billede på den forskel, der lige nu findes imellem et gennem-rutineret Lyngbyhold – med en sprudlende Andreas Krogh i spidsen – og et nyt og relativt usammenspillet Helsingør-mandskab. Lyngby kan på dagen slå alle hold i rækken og ser på papiret ud som det stærkeste af de resterende hold efter Hafnia og VF.  

 

Rungsted-Hørsholm Floorball Klub

Rungsted bliver for mig personligt et af de mest interessante bekendtskaber i årets turnering. Uden at skulle tage noget fra de øvrige hold i rækken virker Rungsted i skrivende stund som den eneste klub, der arbejder med at udvikle et hold med et fremtidigt liga-perspektiv. Hertil har man har over de sidste 2 sæsoner sagt farvel til +10 af de ellers bærende kræfter, og ind på holder er kommet en sværm af ungdomsspillere, der har stort potentiale, men også endnu har en del af lære. Jeg forventer Rungsted bliver et hold der udvikler sig markant henover denne sæson i takt med de unge spillere får betalt lidt af lærepengene. Spillende træner Christian Sonne udgør dog stadig holdets farligste våben og nøglen til at åbne modstandernes forsvar.

 

Herlev Floorball Club

Det gulblusede Herlev-mandskab har i årevis søgt efter en eller anden form for identitet: skulle man være et talenthold af egne ungdomsspillere, skabe et hyggehold for gamle Herlev-drenge, søge at lokke reserver fra nabo-klubberne til, eller noget helt fjerde. I sidste ende blev det nok lidt en blanding af det hele. Efter et par sæsoner med en yderst skrabet trup har man over de sidste måneder lokket et par Herlev-koryfæer retur, og i år tilføjes et spændende ”nyt-gammelt” bekendtskab i form af Daniel Hedegaard, som er vendt tilbage til barndomsklubben efter en rundtur hos de Københavnske ligahold. Det er svært at vurdere hvordan dette miks af ældre og yngre spillere vil harmonere. På et område har Herlev-mandskabet dog en fordel i forhold til alle andre -- i målet sidder 1. divisions suverænt bedste keeper Claes Olsen, som egenhændigt kan vinde kampe. Herlev kommer formentlig til at stå ultra-kompakt og leve på kontraspillet med førnævnte Hedegaard og topscorer Jannik Mortensen som de farligste kort.

 

CBS Sport

Sidste gang Helsingør spillede i 1. division var handelsskoledrengene fra CBS et – ærlig talt – halvkedeligt bekendtskab, som jeg personligt bedst husker for at stille til kamp med færrest mulige spillere for ellers at agere træningskegler for topholdene i rækken.  Men det lader ikke længere til at være tilfældet – et par gedigne forstærkninger af både svensk og dansk herkomst gjorde sidste år CBS til en yderst kompetent modstander for mange i rækken blandt andet med 2 sejre over Vallensbæk. Der var dog også adskillige store øretøver imellem, og CBS ligner nok mest et hold som fra en placering i den lave ende af række skal forsøge at lave så meget ravage som muligt med sin direkte spillestil.

 

Rødovre Floorball Club 2

Sidste-placeringen i denne ’power ranking’ skal tages med forbehold, da Rødovre er lidt af en dark-horse som eneste andethold i rækken. Potentialet for et meget stærkt mandskab er så afgjort til stede med tanke på de mange dygtige ungdomsspillere der figurerer i kanten af ligatruppen, samt de mange pensionerede stjerner fra Rødovres stormagtsperiode. Hvorvidt disse tørner ud for Rødovre 2 er dog uklart, og det er derfor svært at vurdere holdets reelle styrke, som formentlig vil svinge meget fra kamp til kamp.

Se Helsingør FT torsdag den 13. september kl. 20:00 i Helsingørhallen, når de indleder danmarksturneringen med en kamp mod Lyngby. Se kampprogrammet her.


 

Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706