Klubnyheder

Damefloorballen blomstrer! HFT Ladies er åben for nye medlemmer nu - kom ud og prøv!

22. august 2017, 00.01

Nu to damehold:: Få en uforpligtende prøvetræning mandag eller onsdag kl. 20:00 i Helsingør Hallen.


Helsingør Floorball Teams herreelitehold får normalt mest opmærksomhed, men det er faktisk foreningens damehold, der pt. står for de bedste sportslige resultater i denne tid. Dameholdet kaldet ”HFT Ladies” vandt overraskende, men fortjent, 2. division, og står nu på nippet til at kickstarte sæsonen i 1. division. Den stigende interesse for floorball betyder nu, at der lanceres endnu et damehold i foreningen, der er oppe på at tilbyde i alt 10 hold til de godt 160 medlemmer.

Fra ælling til svane

Der er spillet floorball i forening i Helsingør helt tilbage til 1988. Der har været flere forsøg på at supplere herre- og juniorhold med damehold, men det fik først rigtig fodfæste i 2012, hvor træner Tobias Pauli Jørgensen kastede mange kræfter i projektet. Siden har den tidligere formand Dan Egerup videreudviklet holdet i rollen som dametræner sammen med assisterende trænere Christian Petersson og Mikkel Egerup. Tobias Pauli beskriver den seneste udvikling som at være vidne til H.C. Andersens ”Den grimme ælling”. Der var ikke meget tiltro i starten, men noget var i gære og med tiden blev det et helt fantastisk resultat… At vinde 2. division efter at have rodet i bunden årene før var et kæmpe bedrift, hvor damernes potentiale virkelig formåede at blive realiseret.

Vendepunktet

- Vendepunktet har været tilgangen af ligaspiller Sannie Arnhold, erfarne fodboldpiger og en stor sportslig udvikling i de lokale kvindetalenter, og så fokus fra hele 3 trænere, fortæller Dan Egerup. - Stemningen til træning og til kamp er helt unik, og socialt fungerer holdet rigtig godt siger Dan, og fortsætter: Vi har fået styr på en masse af de basale ting og med den entusiasme og spilleglæde vi har, er vi nu klar til at give den gas i 1. division. – Vi spænder buen lidt hårdt ved også at tilmelde vores nye begynderhold til danmarksturneringen, men min mavefornemmelse siger at det er det helt rigtige skridt for udviklingen af kvindefloorball i Helsingør, slutter dametræneren optimistisk.

Klar til flere kvinder på banen

-Vi er nu klar til at modtage flere kvinder, der vil stifte bekendtskab med floorballsporten via vores helt nye begynderhold. Det er sjovt og medrivende at være med – og der er ingen krav eller forventning om at spille med i turneringskampe, hvis man ikke føler for det, oplyser Dan som en servicemeddelelse. Damerne træner i øvrigt mandag og onsdag i Helsingørhallen kl. 20-22. Første hjemmekamp i Helsingørhallen for 1. divisionsholdet er 14. september kl. 12:00.

Mød op til en uforpligtende prøvetræning eller hør mere hos træner Dan Egerup

Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706