Klubnyheder

Helsingør Floorball Teams damehold vinder 2. division!

3. april 2017, 23.13


Helsingør Floorball Teams damehold vinder 2. division!

Vi kender alle eventyret om Den Grimme Ælling. Der kan uden tvivl drages adskillige paralleller mellem H.C. Andersens rørende fortælling og Helsingør Floorball Teams damehold - i daglig tale "HFT Ladies".


Da Helsingør Floorball Team i år 2012 forsøgte at oprette et damehold i kommunen, var det ikke uden udfordringer. Det var forholdsvist svært at tiltrække nye spillere og i sidste ende måtte de fem-seks personer der udgjorde kernen på holdet, give fortabt og holdet lukkede igen allerede efter en enkelt sæson. Fem år efter satte et par af klubbens ildsjæle sig ned og besluttede, at man ville give det et skud til. Man skulle da have et damehold i klubben! Og lige som den lille grimme ælling, var der ingen garantier for succes, men håbet og ønsket om at kunne tilbyde kvinder i alle aldre, en tempofyldt og alsidig sportsgren, levede i bedste velgående - og således blev de første usikre skridt taget.

Nogle af de tidligere spillere var hurtige til, atter at slå vejen forbi Helsingørhallen og denne gang blev alle sejl sat til i forhold til at promovere tilbuddet. Pludselig stod man mellem 10 og 15 kvinder i alle aldersgrupper og hurtigt fandt man ud af, at en enkelt ugentlig træning var alt for lidt. Stille og roligt fik ællingen mere selvtillid og da man i løbet af sæsonen opnåede stabilt og voksende fremmøde, valgte klubben op til sæsonen 15/16, at tilmelde holdet i damernes 2. division.


Det blev en lærerig og mindefuld sæson, men bestemt ikke uden bump på vejen. De topmotiverede damer, modtog det ene nederlag efter det. Ofte var der kun tale om et-måls nederlag, hvilket gjorde det ekstra svært at sluge, men holdet kæmpede forbilledligt videre og gik ind til hver en kamp med højt humør og en ægte glæde til sporten. For det sociale aspekt på dette kvindehold, hvor alderen varierer fra 18-60 år, har været i særklasse og er en helt anden og endnu mere eventyrlig historie. Resultatet af sidste sæson blev en sidsteplads i 2. division, men en enkelt skrivebordssejr, et par uafgjorte og en bunke nederlag.


Op til den netop afsluttede sæson, valgte man at opgradere trænerteamet til tre mand med forskellige roller. En af disse tre er en af klubbens førnævnte ildsjæle, den mangeårige formand, Dan Egerup. Sammen med sin søn Mikkel og Kristian Petersson, har trænerteamet udført en eventyrlig forvandling af holdet, godt hjulpet på vej af spillertilgang, bl.a. den tidligere ligaprofil Sannie Arnhild og et par forhenværende fodboldpiger. Tidligt i sæsonen begyndte den grimme ælling, at udvikle sig til den flotteste svane i søen. Holdet tog weekend efter weekend, den ene sejr efter den anden i turneringen og lagde sig sammen med Greve og Vordingborg i spidsen af divisionen.


I de indbyrdes topopgør vandt HFT Ladies med 3-2 over Vordingborg i årets første kamp, siden spillede man 5-5 med Greve ude i december, inden man på hjemmebane satte Greve til vægs med 5-0. I sæsonens næstsidste kamp skulle man blot bruge 1 point mod Vordingborg, for at sikre sig divisionstitlen. En højintens kamp endte 2-2 og dermed var Helsingørs Damehold dronninger af andedammen.


Årets sidste kamp mod FF Københavns sekundahold, blev en formalitet. Kampen endte 7-0 til HFT og festlighederne kunne begynde! 25 medrejsende tilskuere havde taget plads i Bellahøjhallen og efter slutfløjtet kunne damerne fejres med pokal, konfettirør og champagne. Man gik dermed sæsonen igennem uden med 10 sejre, to uafgjorte og et prædikat som "Ubesejret". Med divisionstitlen rykker Helsingør også op i damernes 1. division.


Samtidig med den sportslige succes, lider holdet af massivt vokseværk. Man er nu oppe på mellem 20 og 30 spillere til hver træning og der tales derfor om at oprette endnu et damehold.

Se det er et eventyr, der er H.C. Andersen værdigt.


- Tobias Pauli Jørgensen

Se statistikken fra guldsæsonen her.

Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706