Klubnyheder

G​uld til Helsingørspiller ved World Games!

27.03.2017


Andreas Christian Battad er netop hjemvendt fra Special Olympics World Games i Østrig. Om halsen bærer den lokale floorballspiller fra Helsingør Floorball Team en guldmedalje. Det er kronen på værket efter en uge med landskampe og fantastiske oplevelser udenfor banen. 2.700 atleter fra 107 lande har deltaget i World Games 2017 som er idræt for personer med udviklingshandicap og/eller generelle indlæringsproblemer. 14 atleter repræsenterede Danmark, hvoraf 8 var floorballspillere, hvor Andreas udgjorde det lokale islæt. Danmark vandt i finalen 5-3 over Estland.

Fra Fiolen til landsholdet

- Jeg har efterhånden spillet floorball i 12 år. Det startede for sjov i min fritidsklub Fiolen, hvor de på et tidspunkt opfordrede mig til prøve at træne i Helsingør Hallen med Helsingør Floorball Team, fortæller Andreas. - Det har virkelig påvirket mig liv positivt. Jeg spillede som junior nogle en dag, og så oprettede foreningen et særligt hold kaldet Special Olympics. Det var målrettet spillere med fx ADHD eller eller indlæringsvanskeligheder som jeg selv kan have problemer med, oplyser Andreas Battad. - Med årene har jeg kunne se, hvor meget floorball og det sociale liv i og omkring klubben har betydet for mit liv. Jeg er blevet stærkere som person - og det har givet mig mange succesoplevelser, fortæller han. - Jeg har efterhånden prøvet mange funktioner og været en del af trænerteamet på både herre- og damesiden. Det havde jeg aldrig regnet - men jeg er vokset med opgaverne. Min tiltro til egne evner er blevet stor, siger Andreas.

Fra landsholdet til World Games

- Da jeg var mindre så jeg meget op til 1. holdet i Helsingør Floorball Team. Jeg havde en drøm om at det en dag kunne være mig. Det lykkedes så at komme på holdet for nogle år siden med en god blanding af masser af træning passion og talent. Det førte så til at der blev lagt mærke til mig fra handicapidrætsforbundets side og efter nogle testkampe blev jeg en dag udtaget til Special Olympics-landsholdet! fortæller Andreas. - Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Og nu er det så oven i købet blevet til en guldmedalje ved World Games, slutter en stolt Andreas.

Anden Helsingoraner i centrum

Andreas var ikke den eneste helsingoraner til World Games. Det var Jonas Hviid også. Jonas er idrætskonsulent til daglig, mangeårig aktiv spiller og leder i Helsingør Floorball Team og bestyrelsesmedlem i Floorball Danmark, der organiserer idrætsgrenen i Danmark. Jonas og andre nøglepersoner har stået for at arrangere floorballturneringen under World Games. - Det har været en kæmpe succes med 41 hold fra 30 lande, fortæller Jonas. Disse tal gør floorball til den største idræt ved vinterlegene allerede den første gang vi er officielt på programmet. Vores globale hovedorganisation International Floorball Federation har sendt deres generalsekretær herned, så de ser det også som et godt udstillingsvindue. Sportskanalerne ESPN og ORF har sendt live fra vores arrangement, så der har været godt med attention, oplyser Jonas. - Personligt har det været fantastisk at se lande som Namibia, Uruguay og Indien som er på den internationale floorballscene for den første gang, slutter Jonas.

Fakta:

  • Den danske trup Danmarks hold består af 14 atleter: to kunstskøjteløbere to alpinskiløbere to langrendsløbere og otte floorballspillere.
  • Special Olympics Special Olympics er idræt for personer med udviklingshandicap og/eller generelle indlæringsproblemer, der i hverdagen er afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger. Special Olympics-organisationen blev stiftet af Kennedy-familien i 1968 og har i dag godt tre millioner udøvere verden over.


Andreas har gennem floorballen gået større tiltro til egne evner og nu er en karriere på 12 år kronet med en guldmedalje til World Games. Foto: Thomas Voller

Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706