Klubnyheder

Verdensklassefloorball trak 1.137 tilskuere

5. marts 2017, 18.27

Se fotos og læs mere på eventwebsitet: www.floorballhelsingor.dk

14 mål, en fantastisk lydkulisse skabt af 1.137 danske og svenske tilskuere og et tændt FC Helsingborghold var hovedingredienserne i en forrygende cocktail, der blev serveret i Helsingør Hallen lørdag den 4. marts 2017. Helsingør Floorball Team var vært og med 67 frivillige på arbejde og en masse promotion op til kampen blev der skabt en professionel ramme om besøget fra den svenske superliga. Helsingør FT samarbejder med FC Helsingborg, og derfor var en af svenskernes hjemmekampe lagt i Helsingør. Det skulle så vise sig at blive en vigtig kamp idet FC Helsingborg var tvunget til at vinde over dagens modstander fra Linköping for at komme med i årets slutspil om det svenske mesterskab. Det gav kampen ekstra nerver og intensitet.


Målet for Helsingør FT var at skabe fokus på den fremadstormende idrætsgren der i disse år oplever dobbeltcifret vækst. Den lokale forening er nu vokset til 150 medlemmer på 10 hold, men ambitionerne er store. Det er de også for forbundet Floorball Danmark, DGI og DIF som investerer 10 millioner kroner i disse år for at få flere på banen. Ambitionen er 35.000 aktive i 2025. I dag er der godt 7.000.


Dagen startede med Nykredit UngdomsCup, hvor 41 hold spillede på 4 baner. Denne del stod Rungsted-Hørsholm Floorball Klub for så også her var samarbejde med til at gøre en forskel. Derefter var der dansk floorball fra elitedivisionen, hvor Helsingør FT måtte se sig besejret 2-14 af Copenhagen FK.


Dagen blev også benyttet til at rette blikket mod dansk floorballs "guldæg" nemlig MotionsFloorball med dokumenteret sundhedsfremmende effekt. I 1. periode pause under svenskerkampen blev Helsingør FTs mænd 60Plus sluppet løs i en opvisningskamp. Deres kondition blev målt af Center for Holdsport og Sundhed ved Københavns Universitet til at være øget i snit 34% efter 2 gange floorball i 12 uger.


Men dagens trækplaster var stjernerne fra superligaen, hvor de to hold tilsammen medbragte 3 finske verdensmestre og 3 landsholdsspillere. Det betød, at kvaliteten var i top: Super præcise afleveringer og hurtige afdriblinger og knaldhårde skud mod mål. Kampen blev målrig, men aldrig kedelig, for Linköping kæmpede til sidste blodsdråbe.


FC Helsingborg tordnede afsted fra starten mod Linköping og kom foran 5-0 i en intens kamp som sluttede 9-5 til hjemmeholdet over Linköping, der ellers er højere rangerende i superligaen. Sejren betød, at FC Helsingborg sikrede sig en slutsspilsplads og derfor var jublen ekstra stor, da kampen blev fløjtet af. Og 1.137 tilskuere er nu motiverede og inspirerede til at selv dyrke eller sprede budskabet om at stavsporten er et sjovt, medrivende og sundhedsfremmende tilbud.


Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706