Klubnyheder

Så er det dokumenteret! Helsingørs 60Plus hold er i 34% bedre form!

22.02.2017

Floorball… motion der virker!

En gruppe mænd i alderen +60 år har i det sidste halve års tid sat hinanden stævne to aftener om ugen for at komme i bedre form. I et samarbejde mellem Helsingør Floorball Team og Center for Holdsport og Sundhed på Københavns Universitet, har de deltaget i et forskningsprojekt, med det formål at undersøge effekten af MotionsFloorball.

Projektleder Chris Donkin fortæller: I MotionsFloorball spiller vi 4 mod 4. Det giver masser af bevægelse og boldberøring - og dermed høj puls og høj grad af engagement hos spillerne. Det er faktisk intervaltræning på en sjov måde, fortæller Chris, der selv er rundet de 60 år, og har været ankermand for projektet. Resultaterne er nu frigivet og de virkelig gode.

Mændene trænede intensivt i 2 x 1 time over en periode på 12 uger. Inden opstarten på forløbet i september og igen ved afslutningen blev deltagernes fysiske form målt. Resultatet fra målingerne ligger nu klar, og det var meget opløftende læsning.

34 procent forbedring
- Det viser sig at alle 15 deltagere har forbedret deres fysiske form markant, siger Chris Donkin. - Således så man i den såkaldte Yo-Yo test (deltagerne skulle gennemføre en form for intervalløb indtil udmattelse) en gennemsnitlig forbedring for hele gruppen på 34 procent! Nok så væsentligt er det dog, at forløbet gav deltagerne lyst til at dyrke holdsport med andre. Så selvom projektet er afsluttet, så blev projektet startskuddet til et godt kammeratskab, og deltagerne har valgt at fortsætte med at spille motionsfloorball sammen. Og flere er kommet til, så man nu kan opleve helt op til 25 herrer i Helsingør Hallen hver torsdag aften, som under høj latter og med sved på panden kæmper indædt om hver eneste bold, slutter Chris.


Fakta: Hvad er MotionsFloorball?

MotionsFloorball er et forskningsbaseret idrætskoncept med dokumenteret sundhedseffekt. MotionsFloorball er let at komme i gang med og kan spilles af alle - uanset forudgående erfaring med floorball. MotionsFloorball handler om sund og effektiv motion i en uformel ramme, hvor fællesskab og gode oplevelser vægtes højt. Læs mere på helsingorfloorball.dk.

Læs mere om Helsingør Floorball Teams 60Plus hold.
Klubnyheder
W1siziisijiwmtuvmdgvmtavmjnfmtjfmjzfndczx0hgvf9taw5pbwfuzde2mhg2mdauanbnil1d?sha=d3bb0ce58cc46706